Stërvitja e gjumit është një dhuratë që u dhashë fëmijëve të mi kur ishin foshnje

I injorova luftërat e mamave, i shmanga debatet për CIO dhe thjesht bëra atë që më dukej e drejtë. Ajo funksionoi – dhe tani fëmijët e mi kanë zakone të higjienës së gjumit që do t’u sjellin dobi për jetën.

Pak më shumë se 11 vjet më parë, fillova të prindëroja fëmijën tim të parë. Unë isha i pari nga vëllezërit e motrat e mia dhe grupi i miqve të mi që pata një fëmijë. Ky ishte Misuri në vitin 2011. Prindërimi i lidhur, prindërimi i butë dhe ndarja e shtratit ekzistonin të gjitha, por ata nuk kishin arritur në Midwest, ose të paktën jo në botën time pa fëmijë. Kështu që unë bëra gjithçka ashtu siç e kishte bërë mamaja ime, me disa truke që mësova nga librat e dorës së dytë të prindërimit të hedhura mirë. Bleva një shesh lojërash. Ushqesha me gji sepse isha e varfër, jo sepse kisha ndjenja të forta gjoksi është “më i miri”. Dhe sapo fëmija im ishte gjashtë muajsh, filluam stërvitjen e gjumit. Ne e bëmë atë me arsye të shëndoshë – duke vendosur kohëmatës, duke kontrolluar me siguri qetësuese dhe duke e filluar atë me ushqime të ngurta – por me “stërvitje gjumi”, dua të them se e lamë të qajë. Ashtu siç na premtuan librat, procesi zgjati më pak se katër netë. Dhe pas kësaj, vajza ime u bë një profesioniste e gjumit.

Në kohën kur linda fëmijën tim të dytë dy vjet më vonë, prindërimi “krupull” kishte mbërritur në Midwest, ose, të paktën, polemika kishte ardhur. Stërvitja e gjumit, së bashku me shishe kundrejt gjoksit dhe nëse duhet të vaksinohen, ishte kthyer në çështje identiteti. Por ndërsa prindërit kudo e kanalizonin agresionin e tyre të fshehtë në “luftërat e mamave”, unë injorova provat që fshiheshin nga të dyja palët dhe e stërvita në heshtje fëmijën tim gjashtëmuajsh në të njëjtën mënyrë si e kisha të parën.

Dy vjet më vonë, kur patëm fëmijën tonë të tretë dhe të fundit, luftërat e nënave kishin përfunduar. Prindërit e përgjumur të cilët iu përgjigjën çdo klithjeje të natës të foshnjave dhe të vegjëlve të tyre, zakonisht duke i marrë ato në shtretërit e tyre, kishte fituar. Boomers mund të mos e ketë pëlqyer apo kuptuar ndonjëherë, por e bëri më të lehtë dhënien e gjirit dhe sigurisht dukej si mënyra më e dashur për të rritur fëmijën tuaj. Megjithatë, edhe një herë, edhe më në heshtje këtë herë, ne e stërvitëm fëmijën tonë në gjumë. Nuk më kujtohet as sa netë kaluan, por pa kaluar shumë kohë, unë dhe burri im, katërvjeçari ynë, dyvjeçari dhe fëmija ynë gjashtë muajsh po flinim gjithë natën në shtretërit tanë. dhe zgjimi i pushuar mirë mëngjesin tjetër.

Si prindër të tre fëmijë të vegjël, bashkëshorti im dhe unë ishim ende jashtëzakonisht të lodhur, por nuk ishte aspak si rraskapitja e nivelit të zombit, mund të mos jem i sigurt për të vozitur, po raportonin bashkëmoshatarët tanë. Prapëseprapë, sado e shkëlqyeshme të bësh gjumë të pandërprerë gjatë natës me foshnjat dhe të vegjlit në shtëpi, shtatë vjet më vonë, unë shoh një përfitim edhe më të rëndësishëm të stërvitjes sonë të gjumit: fëmijët tanë – tani 11, 9 dhe 7 vjeç – ende flenë. më mirë se bashkëmoshatarët e tyre.

Vitet e fundit, biseda rreth stërvitjes së gjumit, gjumit të përbashkët, prindërimit të përgjegjshëm gjatë natës dhe ndarjes së shtratit është rrotulluar kryesisht rreth SIDS (të gjitha kampet mund të gjejnë një studim që mbështet lojën e tyre) dhe pasojat emocionale të secilës zgjedhje. Dëshironi që fëmija juaj të mësojë aftësinë e ndërvarësisë? Përgjigjuni atyre gjatë gjithë natës. Dëshironi që ata të kenë një stil të sigurt lidhjeje? Ndarja e shtratit.

Por për mua, këtyre bisedave mungojnë ajo që është ndoshta një nga mënyrat më të rëndësishme se si ndikohen fëmijët tanë nga mënyra se si i qasemi marrëdhënies së tyre me gjumin, që është marrëdhënia e tyre me gjumin. Kur bëhet fjalë për shëndetin fizik dhe emocional të një personi, higjiena e mirë e gjumit është pikërisht aty një dietë të ekuilibruar dhe ushtrime të rregullta. Pra, pse po flasim për procesin e të mësuarit të fëmijëve tanë për të fjetur sikur është një mundësi për ne që të nxisim tiparet e dëshirueshme të personalitetit brenda tyre dhe jo si një aftësi thelbësore jetësore?

Unë nuk mburrem, gjykoj apo ungjillizoj, por ndihem ende në mbrojtje kur njerëzit e karakterizojnë stërvitjen e gjumit si mizore. Për familjen tonë, ishte dhe mbetet një përvojë pozitive. Unë e shikoj zgjedhjen që bëra për të fjetur-stërvitur fëmijët e mi si një dhuratë që u bëra atyre. Kritikët e trajnimit të gjumit të qarë argumentojnë se ai shkakton probleme afatshkurtra dhe afatgjata, duke filluar nga ankthi te stilet e lidhjes jo të shëndetshme, por ka dy anë të historisë dhe asnjë mënyrë për të parë të ardhmen. Ndërsa fëmijët e mi janë ende shumë të vegjël për të thënë nëse dhurata ime e trajnimit të gjumit i ka lënë shenja për jetën, në këtë pikë, ata po lulëzojnë. Por kush e di? Ndoshta as kjo nuk do të mbajë.

Midis mediave sociale dhe dëshirës tepër njerëzore për të qenë më të mirët në çdo gjë që bëjmë, shpesh ndjehet sikur faji e përcakton këtë brez prindërish dhe po na lëndon të gjithëve. Kjo është arsyeja pse unë refuzoj të ndihem fajtor që kam bërë gjithçka në fuqinë time për t’u dhënë fëmijëve të mi një jetë të gjumit sapo koka e tyre të godasë në jastëk.

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Kinderwagen-3-in-1.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart